Marije-Devin.reismee.nl

Picton

Dit wordt weer eens een exercitie in wel schrijven, niet posten. Het is een beetje een beproeving, een internetveslaafde de hele dag zonder werkend internet te laten zitten.
Gisteren geen internet op de camping. De boot was een mooi vooruitzicht. Als we maar op de boot komen, dan is er werkend internet.

De ferryterminal van picton heeft werkend internet. De ferryterminal van Wellington niet. In de tussentijd had ik al 6 inbelverbindingen gemaakt om even de mail in te laden en wat te versturen. Met trillende handen overhandigde ik mijn vooraf gekochte bonnetje voor een internetcode bij de kiosk van de boot. 'oh, het internet werkt al 2 dagen niet' werkt mij verteld, 'maar ze zijn er nu aan bezig, dus als het binnen een half uur nog niet werkt dan krijg je je geld terug.'
Verder trillen, vervangende bezigheid zoeken, een boek lezen, een blog-update schrijven, het is in ieder geval iets op de computer, dat bevredigt de verslaving een heel klein beetje. Het gebrek aan response blijft wel erg vervelend.

Terug naar vandaag.
Vannacht best aardig geslapen. Alles bij elkaar wel een redelijk aantal uur, zij het in kleine stukjes. Als je ze bij elkaar optelt dán zou ik zomaar eens aan de 8 uur kunnen komen.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Om half 1 was Devin wakker, en vreesde ik dat de nacht al weer afgelopen was, maar het viel mee. Hij was zijn deken kwijt. Nadat ik de deken (opengeritste slaapzak) had opgezocht en over hem heen had gelegd sliep hij weer verder.
Ik sliep in een bed wat zo hard kraakte dat ik mijzelf wakker kraakte iedere keer dat ik mij omdaaide.
Om half 5 wilde Devin melk. Dat betekende aankleden, naar ons koelkastkluisje in de keuken lopen, melk uit ons koelkastkluisje halen. Opwarmen in een prehistorische magnetron die er eigenlijk nog langer over deed om een fles melk warm te maken dan een pannetje water, terug lopen naar ons huisje en Dev de melk geven.
'mama beetje melk' klonk het na een kwartier
...he kak, niet nog een keer
'ik wil beetje melk!' Bleef Devin huilen.
Ok, ok, ik ga al. Toen ik na het warmmaken van de melk terug kwam sliep Devin en bleef dat tot 6 uur doen. Slapen van 7 tot 6 is heel lang voor Devin's doen.

Ik was van plan om om 9 uur weg te rijden. De routeplanner op mijn telefoon gaf aan dat we er 2 uur over zouden doen, maar de routeplanner is gewend aan Nederlandse wegen. Hij (of is het een zij? Ze heeft wel een vrouwenstem) gaat er van uit dat we constant 100 rijden en niet stoppen.
Dat gebeurt nooit, dus zeker hier in Nieuw Zeeland moeten we vaak uitgaan van haast 2 keer de tijd die de routeplanner aangeeft.
9 uur wegrijden lukt ons niet meer. 10 uur zit zo in ons systeem dat er lastig iets anders van valt te maken.
We reden om 10 uur weg en stonden om half 1 ingecheckt en wel in de wachtrij voor de ferry. Het duurde nog een uur voordat we de boot op mochten. Dev prutste wat met zijn camera en ik las een boek en slikte ondertussen een zeeziekte pil. Die pil viel dit keer een stuk beter dan vorige keer. Ik had nu niet het gevoel dat ik half dronken achter het stuur zat. Misschien wennen ze wel.
De pil werkte wel. Ik heb het hele stuk op de boot met de laptop geprutst en een boek gelezen. Devin viel op een gegeven moment tegen mij aan in slaap, met owltowel tegen zijn mondje. Het leek alsof hij wel zeeziek was, maar hij zei dat hij niet hoefde te spugen en alleen wilde lapen. Ook goed. Ga maar lekker lapen jongen.

Van de boot af waren we al snel bij ons huisje in Picton. Deze camping heeft een zwembad waar natuurlijk gebruik van gemaakt moest worden. Devin was na het zwemmen zo moe dat hij zonder eten in slaap is gevallen. Volgens mij heeft hij vandaag alleen een chocolade-ei en melk op. Oeps, morgen maar weer wat fruit er bij stoppen.

X

Suzan

Ach van een keer wat weinig eten, en dan alleen een choc ei en melk, wordt een kind niet slecht hoor.
Vroeger (haha hoor je je oma dat zeggen) gingen kinderen wel eens met water en brood naar bed. Dat was ook niet alles. Toch is oma wel een grote meid geworden; al zou je nu soms anders denken haha.

nicht Jorien

Hoi Marije en Devin,

Ik probeer de meeste verhalen te lezen en vind ze heel leuk. Jullie zijn vast al op de terugweg? Wat gaat de tijd snel he? Nog heel veel plezier!

x nicht Jorien

Marja

Hoi Marije,
Ik lees iedere keer vol bewondering je verhalen. Knap van je hoe je steeds alles weer oplost en je de hele dag aanpast aan alle omstandigheden. Wat kan jij schrijven zeg. Had ik daar maar een klein beetje van dan kon ik nu ook iets leuks schrijven. Al hoor je niets van mij ik denk wel aan jullie. Ik wil je ook nog even een hele leuke tijd toewensen samen met je lief. Geniet er van!
Groetjes Marja

F + L

Hoi Marije,
Sinds Kerst volgen we je blog. Jouw "lief" heeft ons erop attent gemaakt. Fijne tijd samen en zorg dat je niet alle vlinders kwijtraakt.

Marije

Hoi F + L,
Dit is wel een beetje een vreemde manier om iemand te ontmoeten, maar daarom niet minder leuk.
Voor die vlinders kreeg ik een mailtje doorgestuurd over bier en stroop. Ik heb ze allebei nu even niet bij de hand, maar volgens mij zit er wel ergens in Christchurch wel een winkel die ze allebei verkoopt. Komt goed!
Ik heb begrepen dat jullie ook op vakantie gaan. Heel veel plezier!