Marije-Devin.reismee.nl

Palmerston North

Ik slaap al weer een paar dagen echt heel erg slecht.4 of 5 uurtjes per nacht, dan is het wel gebeurd. Ik slaap sowieso altijd al heel licht en daardoor al jaren met oordopjes in mijn oren. Het zal er wel heel raar uitzien maar dat kan mij niks schelen. Ik hoef er niet naar te kijken en ik slaap ten minste. Anders is ieder geluidje, een vlieg, een mug, een aanslaande koelkast, een vogel buiten of een krekel, mensen of verkeer buiten of juist de afwezigheid van bekende geluiden al weer genoeg om de hele acht wakker van te liggen. Mijn Nederlandse oordopjes zijn op en de Nieuw Zeelandse oordopjes zijn een stuk minder fijn. Ik word dus weer wakker van aanslaande koelkasten, snurkende Dev (en zelfs snurkende buren!), en alles wat er om mij heen gebeurt terwijl ik probeer te slapen. Ook het gebrek aan lichamelijke activiteit en die vlinders (slapen die beesten niet of zijn het nachtvlinders?) helpen niet bepaald.

Na 4 uurtjes slaap was het dus wel weer gedaan vannacht. Fijn. Nog wel een tijdje in bed blijven liggen maar iedere keer als ik mij omdraaide kraakte het bed zo dat ik er alleen maar wakkerder van werd.

Rond 7 uur dus maar opgestaan en na 2 grote mokken extra sterke oplosasfalt naar de douche gesjokt.

Tegen de tijd dat we de auto in gingen was ik al weer zo moe dat ik best een dutje zou kunnen doen. Een blikje 'V' deed het best aardig en ik wist in ieder geval de auto op de weg te houden. Af en toe was het wel heel lastig om wakker te blijven en er waren 3 blikjes V nodig om heelhuids in Palmerston North aan te komen. Tijdens de picknick las ik uit verveling de achterkant van zo'n blikje. Er staat op dat een groot blik net zo veel caffeine bevat als 2 kopjes koffie en dat dat voldoende is voor de hele dag.... 3 blikken V en een liter koffie is dus te veel?
De weg van New Plymouth naar Palmerston North was saai. Als er iets moois te beleven was heb ik dat totaal gemist doordat ik zo moe was, alle concentratie ging naar met een normale snelheid op de weg blijven en tegen niks en niemand aan botsen.

Hier in New Plymouth zitten we weer eens op een camping die geen onderdeel is van een grote keten maar een los iets. Vaak levert dat rare, leuke en verrassende dingen op (zoals gratis pudding of slapen in een caravan). Vaak levert het ook prut internet op. (check -deze update wordt mede mogelijk gemaakt door de inbelverbinding van vodafone)
Er is hie wel wifi, maar het wordt gegenereerd door een modem die niet geschikt is voor een hele camping (waarschijnlijk stamt ie sowieso uit de vorige eeuw)
Toen ik de sleutel voor de koelkast ging ophalen heb ik gelijk de eigenares gevraagd de modem te resetten. Vaak helpt het om gewoon te doen alsof ik er ook geen verstand van heb. De dame achter de receptie had er echter zo weinig verstand van dat ze bij het horen van het woord 'resetten' al helemaal in de stress schoot. In werkelijkheid hoeft ze alleen maar de stekker van de modem uit de muur te trekken, tot 10 te tellen en hem weer in de muur te steken. (of de modem uit en aan te zetten maar ik ga er niet van uit dat ze wet waar de knop zit)
Ik vind het gebrek aan internet echt goed irritant en heb al weer ontwenningsverschijnselen. Trillende handjes, rusteloosheid, de hele pestbende. Morgen gaan we weer met de ferry naar het zuider eiland. Daar is gelukkig internet. De ferrymaatschappij weet wel hoe ze internetverslaafden rustig op de boot moeten laten zitten.

De koelkast is hier in New Plymouth in de centrale keuken. Fijn aan de ene kant, want ik slaap zo licht dat ik constant wakker word van een aan- of afslaande koelkast in de kamer. Irritant want dan moet je iedere keer op en neer als je 's nachts iets uit de koelkast wil hebben. (Dev wil nog wel eens melk drinken 's nachts) Meestal staat er gewoon een grote horeca-koelkast in zo'n keuken waar iedereen gewoon zijn zooi in mikt, al dán niet met een stikkertje met naam/unitnummer/vertrekdatum er op. Hier hebben ze een heel raar systeem met lockerroom kluisjes die koelen. Je kan bij de receptie een kluisje huren (ja huren uiteraard) en dat koelt dan je spullen. Het is een beetje overdreven als je het mij vraagt. Ik heb het de afgelopen 2,5 maand echt nog niet meegemaakt dat mijn spullen op waren gemaakt door iemand anders.
Ik vind het wel goed irritant dat dit soort goedkope campings aan alles wat 'extra' is geld proberen te verdienen. Koelkast, lakens, pannen, dat soort shit kost allemaal extra geld.

Af en toe komt het mij een beetje mijn neus uit ondertussen en verlang ik naar thuis waar de wc en de keuken in huis zijn en ik daar op mijn blote voeten in mijn ondergoed heen kan lopen, ook als het regent. Waar ik zo veel eten in de koelkast kan stoppen als ik zelf wil zonder dat ik daar een stikkertje op hoef te plakken met mijn naam, unitnummer en vertrekdatum en het enige waar ik mij zorgen om hoef te maken op dat gebied is dat ik het wel opeet voordat het zelf de koelkast uit loopt.
Deze dingen ga ik wel heel erg waarderen als ik weer thuis ben.

Verder kan ik mijzelf ook wel weer heel snel vertellen dat ik moet ophouden met zeuren. Ik hoef hier namelijk nooit te stofzuigen of te strijken. Ik hoef de douche en de wc al 2,5 maand niet schoon te maken. Ik hoef de kattenbak niet te doen (krijg daarentegen ook geen kopjes en miauwtjes), ik hoef die ellendige trappen naar mijn huis niet op te lopen, ik hoef de ramen niet te zemen, ik hoef niet te werken al zou het fijn zijn als ik eens wat zinnigs op papier zou zetten, dat zou wellicht helpen onze volgende reis te betalen. Ik hoef helemaal niet zo veel. Alleen maar te genieten van dit mooie land. Stom dat ik dat af en toe vergeet en ga zeuren over huurlakens, koelkastkluisjes en scheve fornuizen waar je pannen afdonderen als je ze niet vasthoudt.

Devin was in het winkelcentrum al moe en hangerig. Hij wilde niet eens de winkel met chineese zooi in, een type winkel waar hij normaal het liefst uren blijft hangen.
Eenmaal terug in ons huisje wilde hij zo met schoenen en al op bed gaan liggen en gaan slapen. Dat leek mij om 5 uur niet handig. Als hij om 5 uur gaat slapen kost het mij zeker tot 8 uur half 9 totdat hij zo wakker is dat hij eventueel wat zou willen eten. Als we zo laat pas eten ligt hij er nooit voor 12 uur weer in. Niet doen dus.
Met heel veel moeite heb ik hem tot na het eten wakker gehouden. Na het eten kroop hij met zijn treintjes onder het bed. Daar wilde hij gaan slapen omdat ik hem niet op bed wilde laten slapen. Ook wel zielig eigenlijk. Ik heb hem dus toch maar op bed laten liggen, zijn slaapzak opengeritst en over hem heen gelegd en ben gaan afwassen. Toen ik terug kwam sliep hij en kon ik hem zo zijn pyjamabroek aantrekken.
De kans is groot dat hij nu wel om 4 uur vannacht klaar wakker is, dus ik ga ook echt belachelijk vroeg naar bed. De kans is dus nog groter dat ik zelf om 4 uur wakker ben. Ik weet dat we ons hele ritme op deze manier om zeep helpen, maar wat doe je er aan? Het is wel gezellig, dan hebben we straks met z'n allen een jetlag. Hoewel ik niet denk dat ik daarbij heel erg op een wakkere Devin zit te wachten.

X

Suzan

Ik wens jullie allebei een heerlijk rustuge nacht toe.
Trusten.

Arnout

Hmmm, en ik maar denken dat ik me straks aan jullie zou moeten aanpassen met slaaptijden... Hopelijk ben je ondertussen niet al 4 uur wakker, maar maximaal een uurtje ofzo. Ik ga mijn koffer maar eens inpakken.
x