Marije-Devin.reismee.nl

New Plymouth

Volgens mij ben ik vannacht overreden door een trein. Misschien was het Thomas de trein, ik weet het niet. Ik voel mij in ieder geval goed gaar. Vannacht niet zo goed geslapen. Ik had de wekker om 9 uur gezet (ging er om 9 uur in), maar om kwart voor 7 was ik al weer wakker. Inpakken, koffie drinken en wegwezen dus maar weer met als doel vandaag: New Plymouth. Gelukkig was New Plymouth maar 2 uur rijden en hebben we er door heel rustig rijden en uitgebreid picknicken 3 uur over gedaan. Ik had gisteravond al een camping in New Plymouth geboekt. Hij is bijna 2 keer zo duur als andere campings maar leek op internet heel wat. Ook was ik gisteravond gewoon te moe om heel uitgebreid het internet af te struinen naar een camping. Ik heb de campinggids die ik had weggegooid omdat hij uit elkaar viel nadat ik de kaft er af had gescheurd om het glas met de kakkerlak te bedekken een paar dagen geleden. Niet zo handig maar liever dat dan een kakkerlak in mijn blote handen. Ik snap absoluut niet waarom het hier 2 keer zo duur is. Om van de kakkerlakken af te komen heb ik hier eerst alle kleren maar in de was gedaan. Toen ik de deksel op de wasmachine wilde doen (kwam er net achter de deksel van de wasmachine een kakkerlak vandaan. Dit keer wel een normaal formaat. Geen Aucklandse reus. Zou dit hele land dan toch bezaaid zijn met kakkerlakken? Of kwam ook deze lak uit mijn zooi? Tijdens het wassen zijn we de stad in gegaan en heb ik de cd-winkel leeggekocht. Het is echt al heeeeel lang geleden dat ik dat heb gedaan. Een paar weken geleden (of was het vorige week? Ik weet het niet meer) wel 4 cd's bij een 2e hands cd winkel gekocht. Die 4 zijn inmiddels grijs gedraaid, dus het was tijd voor meer muziek. Wat er in mijn leven is gebeurd waardoor ik nooit meer met hele stapels cd's de cd winkel uit kom weet ik niet. Of eigenlijk wel, het is een combinatie van factoren. Ten eerste ga ik eigenlijk nooit meer een cd winkel in omdat er vrijwel alleen nog maar grote commerciële ketens over zijn waar je nooit eens iets verrassends, speciaals of aparts tegen komt. Ten tweede.......Laat ik het zo zeggen: ik zou nooit een auto stelen, maar als ik er eentje kon downloaden zou ik het doen. Terwijl ik cd's uitzocht trommelde Dev op een drumstel wat in de etalage stond en "hielp" iemand met een spelletje op een pinball machine. Hij was in ieder geval lekker bezig en ik kon even rustig mijn gang gaan. Nu heb ik eigenlijk wel zin om het hele land te doorkruisen met de auto om al mijn nieuwe gekkigheid te kunnen beluisteren. Waar de reis morgen heen gaat weet ik nog niet. Palmerston North waarschijnlijk. Of ik in die tijd door 12 cd's heen kom betwijfel ik. Eigenlijk had ik heel erg gehoopt om hier een lange strandwandeling te kunnen maken of te kunnen zwemmen in de blauwe zee, maar dat zit er niet in vandaag. Het regent. Misschien maar goed ook gezien het feit dat ik ontzettend gaar ben en vandaag een hele grote berg troep moest wegwassen (al onze kleding ontkakkerlakken) Nu snel Dev in bed, een camping boeken voor morgen en dan zelf ook slapen. Ik ben kapot. X

Sandor

Ooo, The Pirate Bay wordt in NL afgesloten (leven de censuur), dus dat wordt minder downloaden en meer naar de CD winkels.

Suc6

Suzan

Welterusten, slaap lekker. Als je je hele NZ verhaal leest (het is inmiddels bijna een boek) heb je er ook wel "recht op" om goed gaar te zijn.

Diana

Hi Marije, ik hoop dat jullie, nu alle spullen weer afgeleverd zijn, weer lekker een ontspannen vakantieritme kunnen vinden. Geniet ervan, die laatste weken! Groetjes, diana