Auckland, daar waren we al een tijdje niet geweest
Vanochtend zijn we vertrokken uit Rotorua.
Uiteraard was het vandaag stralend weer. Perfect om al die dingen te doen die ik eerder in Rotorua wilde doen. Helaas was daar nu geen tijd voor. Het was tijd om naar onze zooi in Auckland te gaan. (Omdat de fiets, de campeerspullen en de kleding die ik al vast vooruit had gestuurd per boot naar Nieuw Zeeland voordat we zelf op vakantie gingen 2 weken later dan wat volgens mij de bedoeling was aankwamen had ik extra kleding en rommel meegenomen in het vliegtuig, wat tot gevolg had dat we hier een berg spullen hebben waar niet mee te fietsen is. Daarom hebben we het een en ander: 3 grote weekend-tassen achtergelaten in Auckland voordat we gingen fietsen)
Volgens mij heb ik Rotorua-Auckland vorige keer in minder dan 4 uur gereden. Nu hebben we er bijna 5 uur over gedaan omdat we in Hamilton een hele tijd in een echte file hebben gestaan.
Ik was dit hele concept al bijna vergeten, al die auto's die achter elkaar op de weg stil staan.Lekker wegsmelten in de zon in onze mobiele oven zonder werkende airco. Gelukkig sliep Dev.
Devin had vannacht slecht geslapen dus hij was vanochtend echt niet te genieten. Ik was wel blij dat hij even sliep.
In Auckland aangekomen zijn we toch weer naar de camping gegaan waar onze spullen liggen opgeslagen. De andere camping waar ik eigenlijk heen wilde was helemaal vol, en de rest zit te ver bij de stad vandaan om het praktisch te maken.
Er stond dit keer een andere receptionist dan de paar onvriendelijke receptionisten die er vorige keren dat wij hier waren de receptie beheerden. Ik heb gewoon ingecheckt en hem het hele verhaal laten houden over waar de douches zijn, dat je douchemuntjes nodig hebt (echt de enige camping in heel nieuw zeeland waar je voor het douchen moet betalen en waar je niet gewoon kan douchen tot je een ons weegt), waar de keuken is, dat je pannen moet huren etc.
Toen ik mijn spullen achterliet en er bij vertelde dat het voor meer dan een maand zou zijn kreeg ik te horen dat dat mij wel 3 dollar per dag zou kosten. Erg vervelend. Ik had voor vertrek al contact met iemand van de camping gehad over het eventueel opslaan van mijn spullen bij hun (eigenlijk wat betreft spullen van mij die van de boot zouden komen voordat ik er zou zijn) en daarbij was mij nooit iets over kosten verteld. Ergens kon ik mij ook wel voorstellen dat ze het niet op prijs stelden om maanden op mijn zooi te passen en daar een financiële compensatie voor wilden hebben.
We spraken af dat ik bij terugkomst wel zou betalen omdat ik niet precies wist wanneer dat zou zijn. Eigenlijk was ik gewoon bang dat ik anders bij terugkomst nog een keer zou moeten betalen omdat ik mijzelf geen maanden met een bonnetje van betaling van het opslaan van mijn zooi zag rondfietsen. Dat bonnetje zou vast een keer kwijt raken.
Toen ik de receptionist na zijn hele verhaal vertelde dat we ook nog spullen in de 'luggageroom' hadden deed hij de deur voor ons van het slot en kon ik mjn spullen pakken. Hij zei niks over kosten of betalen dus ik heb er ook niet naar gevraagd.
De hoeveelheid spullen is echt met recht belachelijk te noemen. Ik heb 13 shirts voor mijzelf bij mij (mijn fietsshirts nog niet eens meegeteld), wollen sokken voor mijzelf en 2 paar voor Dev (wat dacht ik in hemelsnaam toen ik weg ging?? Het is hier zomer en er zijn hier zat schapen om wollen sokken te kopen als ik die echt nodig denk te hebben!?!), 3 badmutsen (ok, neemt nauwelijks plaats in maar is toch idioot, 4 zwembrillen en nog meer grote aantallen van dingen waarvan je denkt '1 of 2 zou ook meer dan genoeg zijn'.
Nu is het dus tijd geworden een scheiding aan te brengen tussen wat terug gaat en wat met ons mee gaat. Dev is behoorlijk aan het groeien dus een hoop dingen van Dev kunnen gewoon direct weg.
Terwijl ik de spullen aan het sorteren was lag Devin op bed met zijn fototoestel te spelen(waar ook spelletjes op blijken te zitten) toen ik echt een enorme kakkerlak van 4 cm op de muur achter hem zag. Het liefst zou ik gillend naar buiten rennen maar daar schiet niemand echt iets mee op.'uhm Dev, er zit een beest daar op de muur'
'oh leuk! Een beest' (Dev is doodsbang voor vliegen maar een kakkerlak verdient het commentaar 'oh leuk'.)
Ik had eigenlijk verwacht dat Dev gillend naar buiten zou rennen zodat ik in alle rust het beest kon vangen. Ik heb altijd begrepen dat je kakkerlakken niet moet platslaan omdat de eitjes er dan uit komen en je die overal verspreidt... Of het waar is of niet en of deze kakkerlak uberhaubt eitjes bij zich had heb ik niet onderzocht. Ik heb voorzichtig een glas over de kakkerlak gezet, er een kartonnetje (de kaft van de campinggids) onder geschoven en de kakkerlak mee naar buiten genomen.
Wat ik er mee moest doen wist ik ook zo snel niet, dus ik heb kakkerlak, glas en kartonnetje eerst maar eens een tijdje buiten in de zon gezet. Dan kon ik er over nadenken.
Ik wilde hem eigenlijk meenemen naar de receptie om te klagen, mijn geld terug te vragen en weet ik veel wat...(excuses aan te horen?) maar dat leek mij bij nader inzien toch wel een beetje belachelijk. Het is een camping, op een camping is natuur en in de natuur zitten beestjes. Daar kan de receptie echt helemaal niks aan doen, laat staan geld terug geven of excuses aanbieden.
Ondertussen zat ik nog steeds met en kakkerlak die ik niet kon doodslaan want dan zouden er eitjes overal verspreiden en al mijn spullen binnen no time een huisje zijn voor baby-kakkerlakjes. Als ik kakkerlak, glas en kartonnetje nog lang zo voor de deur zou laten staan zou Dev hem ongetwijfeld per ongeluk omschoppen en de kakkerlak terug naar binnen vluchten en ik wilde hem niet als reis-huisdier meenemen.
De kakkerlak moest in het toilet.
'kom Dev, het beest moet naar de wc'
'oh, hij moet een plasje!'
'nee, we gaan hem door de wc spoelen'
Dev snapte er niks van maar ging toch mee.
Bij de wc vond ik het eigenlijk toch een beetje eng. Wat als de kakkerlak een driedubbele flikflak achteruit zou maken zodra ik het kartonnetje van het glas zou halen en zo op mijn arm zou springen?!? Ik heb het glas met de kakkerlak eerst maar eens een tijdje op de wastafel gezet en mijzelf moed in gesproken. Ik kan hier toch moeilijk op zoek gaan naar iemand die voor mij een kakkerlak door de wc durft te spoelen. Het is een kakkerlak, geen vogelbekdier, het is niet giftig, het bijt niet, het is alleen vies.
Goed, wc bril omhoog, pleeborstel binnen handbereik gezet om de vluchtende kakkerlak alsnog dood te kunnen meppen als hij echt een driedubbele flikflak achteruit zou maken, mijn kakkerlak gepakt (ja, het was inmiddels MIJN kakkerlak geworden), het glas omhoog gehaald, het kartonnetje per ongeluk uit mijn handen in de wc laten vallen en doorgespoeld.
' Dag beest, tot ziens!' riep Devin vrolijk.
...eh ja, beest gaat zwemmen.
Voor de zekerheid heb ik nog maar een keer extra doorgespoeld voordat ik het kartonnetje uit de wc heb gevist en in de prullenbak heb gegooid.
Kakkerlakken komen meestal niet alleen, dus bij alles wat kriebelt, jeukt of ritselt denk ik nu dat het de familie van de kakkerlak is. Hopelijk is hij gewoon van buiten gekomen en was hij hier alleen even het huisje aan het onderzoeken voordat hij weer naar zijn familie buiten ging.... die familie die buiten is en buiten blijft de hele nacht.
Ik ben bang dat ik toch een beetje onrustig slaap vannacht
X
....ik hoor wat! Serieus! Een prullenbak ritselt toch niet uit zichzelf?
Dag beestje !