Marije-Devin.reismee.nl

Nieuwjaar in Bluff

Hopelijk hebben jullie je oud en nieuw feestjes allemaal overleefd en zitten jullie zonder kater from hell met alle ledematen, ogen en andere lichaamsdelen nog op hun plaats weer fris en fruitig achter de computer (of liggen jullie met de smartphone in bed uit te kateren)

Hier was oud en nieuw erg rustig. Er was wat vuurwerk in het 'centrum' van het dorp (zeg maar op het dorpsplein). Daar zijn we even kijken. Devin had vanaf 10 uur al voorgeslapen. Na even wakker worden had hij wel zin om mee te gaan naar het vuurwerk.

Omdat mama weer eens niet opschoot zaten we om 12 uur nog op de fiets. Alle boten in de haven lieten om 12 uur tegelijk hun misthoorn horen. Mocht er iemand in de wijde omtrek nog aan het slapen zijn dan was iedereen nu in ieder geval weer goed wakker.

Het vuurwerk was best geinig. Niet heel spectaculair. Ik vond het wel bijzonder dat dat echt het enige vuurwerk was in de omgeving. Niemand liep met zijn eigen strijkers en rotjes te prutsen, want blijkbaar had niemand zijn eigen strijkers en rotjes. Wel was iedereen echt kacheltje lam. Hoe minder er ergens te beleven is, hoe meer de mensen zuipen. Je kan je dus voorstellen hoe interessant Bluff is. Na een half uurtje viel Devin weer in slaap en ben ik met een slapende Devin terug naar het motel gefietst waar ik hem slapend naar boven heb gedragen en slapend in bed heb gelegd. Toen ben ik zelf ook maar naar bed gegaan.
De bedden hier blijken maar 1.90m lang te zijn en dat is behoorlijk irritant. Je zou denken: 'dan heb je nog 8 cm over, dus wat klaag je nou', maar zo werkt het niet. Het kussen gaat er op deze manier namelijk steeds vandoor, want dat stomme ding eist voor meer dan de helft op het bed te kunnen liggen om te blijven liggen. Ik heb dus ongeveer 390 keer het kussen van achter het bed vandaan gevist vannacht en daardoor een beetje onrustig geslapen.

Om 7 uur was ik het kussenvissen wel weer zat en ben ik er maar gewoon uit gegaan. Eerst mijn telefoon aan de wifi verbonden en mijn mail maar eens ingeladen. Eigenlijk had ik gisteravond al gemerkt dat de modem het absoluut niet trekt als ik mijn telefoon meer laat doen dan alleen mail inladen, maar toch moest ik het nog een keer proberen.
'want misschien lukt het nu wel'...ofzo ik weet niet precies wat ik dacht. Uiteraard resulteerde het in een modem die dusdanig vast liep dat hij gereset moest worden. Gelukkig weet ik inmiddels waar hij staat dus ben ik maar naar beneden geslopen om de modem te resetten (en heb ik de laptop opgestart, want mijn telefoon en de wifi modem gaan hier echt geen vriendjes worden vrees ik)

Inmiddels was Devin ook wakker. We hebben lekker lui ontbeten en verder nog niet te veel gedaan.Morgen gaan we de boot naar Stewart Island op en om dat te vieren heb ik voor mijzelf een stel echte chemische pillen gekocht. Geen gemberextract natuurgedoe meer voor mij. Ik heb echte chemische pillen nodig. Helaas zijn mijn echte pillen geen vriendjes met mijn allergiepillen, dus vanaf gisteren een nacht geen allergiepillen totdat de reisziektepillen er in kunnen.

Toen ik onder de douche stond vanochtend voelde ik het gebrek aan allergiepillen al en had ik serieus de neiging om shampoo in mijn ogen te smeren,... wat dan ook als de jeuk maar ophoudt. Helaas heb ik alleen babyshampoo (in het kader van het lichtgewicht pakken 1 soort douchegel/shampoo voor Dev en mij samen) en prikt dat voor geen meter. Gelukkig valt het verder mee met de allergieverschijnselen. Zolang ik de drang om mijn ogen er uit te krabben kan onderdrukken gaat het goed. Zelfs de box tissues die ik uit voorzorg had gekocht is nog onaangeroerd.

Toen we tegen 12 uur eindelijk de deur uit wilden begon het te regenen. Ik vreesde dat het weer een dagje binnenhangen zou worden, maar gelukkig was het om half 1 weer droog en konden we alsnog een wandeling in de natuur gaan maken (om de hooikoorts te vieren ja, en omdat hier verder echt niks te doen is.)
We zijn eerst naar het lookout point gereden waar ook een parkeerplaats is, en vanaf daar hebben we een wandeltocht naar het echte zuidelijke puntje van het eiland gedaan over een smal zandpad door het bos. Ik had de fiets meegenomen voor het geval Devin op een gegeven moment zou weigeren te lopen want ik had geen idee hoe ver het zou zijn.
Aan het begin van het wandelpad stond een bord dat je er net mocht fietsen of brommeren. Ik werd dan ook door sommige wandelaars behoorlijk scheef aangekeken toen ze mij met de fiets zagen lopen. Ja sorry hoor dat ik geen buggy bij mij heb en absoluut geen zin heb om met een kind wat weigert te lopen te moeten zeulen. Ik fiets toch niet!

Ergens halverwege onze wandeltocht kwam er een kerel vanaf de andere kant. 'hey, you aren't Marije are you'
uhm yes i am.
Ik ken die hele vent niet, waar moet ik hem van kennen? Ken ik hem echt niet? Nee, ik ken hem echt niet. Hoe weet hij dan hoe ik heet? Mijn hoofd ratelde maar ik kon hem echt in geen enkele context plaatsen. Zo beroemd zijn we hier toch ook niet dat iedereen ons bij naam kent? Het is echt belachelijk met hoe veel opties mijn hoofd kan komen in die paar seconden die iemand tussen 2 zinnen laat, en hoe veel van die opties er ook gelijk weer verworpen worden.
Ik kwam er niet uit.

Gelukkig werd ik al snel geholpen. Hij bleek de eigenaar van een of ander hotel hier in het dorp wat geen plaats voor ons had. De moeder-peuter-fiets combo is hier toch wel zo vreemd dat we gelijk herkend worden.

Tijdens onze wandeling heeft Devin mij het verschil tussen een oerwoud en een jungle uitgelegd. In een oerwoud zitten krokodillen en in een jungle niet. Dan weten jullie dat ook.

Voordat we aan de wandel gingen had ik een tas met was bij de wasmachine gezet. Er was mij verteld dat ik hier de wasmachine mag gebruiken als ik dat wil. Het lijkt mij eigenlijk wel handig om met schone kleding naar Stewart Island te gaan. De wasmachine was bezet toen we vertrokken, dus ik was van plan om het er wel in te doen wanneer we terug zouden komen. Toen we terugkwamen hing onze was gewoon al te drogen aan de waslijn! Dat is dan wel weer heel erg lief. Het is hier echt alsof we bij iemand's oma of moeder logeren.

Ik ben al een beetje verwend door het feit dat ik al 2 maanden geen huishouden hoef te doen. Niet stofzuigen, niet poetsen en niet strijken bevalt mij prima. Alleen de was blijft mij maar achtervolgen (letterlijk, in het karretje). Nu die ook nog voor mij wordt gedaan heb ik echt vakantie.

Vannacht nog 1 nachtje Bluff in het rare korte bed. Het was eigenlijk het idee dat we hier nadat we van Stewart Island komen nog een nachtje zouden terugkomen, maar dat heb ik gecancelled. Vooraf had ik bedacht dat de kans groot is dat ik hardstikke ziek van de boot af kom en dan geen zin heb om direct naar Invercargill te moeten fietsen. Nu denk ik dat ik liever ziek 35km fiets dan dat ik nog een dag en nacht hier blijf hangen.
Ik vrees dat er in onze cabin op Stewart Island helemaal geen telefoon, wifi of ethernet zal zijn. Dan zou dit dus mijn laatste blogupdate tot 6 januari zijn. Mochten jullie de komende 4 dagen niet van mij horen dan zijn we niet verzopen of verdwenen. We zitten gewoon op Stewart Island en komen vanzelf weer terug. Dan kunnen we allemaal gelijk even een beetje afkicken en wennen aan hoe het over 2 maanden zal zijn.

Linda

Heel veel plezier. Goed plan om na terugkomst meteen door te fietsen.
Ik ben best fit maar heb dan ook jonge kinderen die niet uitslapen. Dan ga je vanzelf op tijd naar bed.

Suzan

Ik zal je missen als we tot 6 januari moeten wachten; ik begin er behoorlijk aan te wennen aan je dagelijkse blog. Maar in ieder geval een leuke en gezellige tijd op Steward Island.

Dominic

Gelukkig nieuwjaar vanuit Den Haag! Ik lees je blog ook bijna elke dag en vind het erg leuk om te lezen hoe je met Nieuw Zeeland en de Nieuw Zeelanders omgaat. Geniet ervan!

Lieve Marije,

Trillend zit ik op mijn stoel. Het kan niet waar zijn. Drie keer druk ik op de refresh knop van de internet pagina. Het mag niet helpen; Stewart Island heeft geen telefoon bereik en geen wifi. En dus geen reis update. Je had al gewaarschuwd, maar toch heb ik ontwenningsverschijnselen. Ik ga op internet op zoek naar wat voor een weer het is geweest. Bewolkt of misschien zelfs zonnig, en voor vandaag ziet het er ook goed uit. Hang alleen je spullen niet buiten, want in de nacht van dinsdag op woensdag krijgen jullie regen. Dan weet je dat vast.

Ik zoek ondertussen steun bij de mede-volgers. Dat jij geen updates kan versturen, wil niet zeggen dat het stil wordt op het blog; dat laten we natuurlijk niet gebeuren. Als jij straks weer inlogt, zullen wij ervoor zorgen dat je heel wat te lezen hebt. Want we missen jullie.

He Arnout,

Wat een lief berichtje van je man. Wow ik wow dat jij mij zulke dingen schreef. Marije ik ben hardstikke blij voor jou en Devin. Supermooi 2012 toegewenst.

Erik

In mijn vorige berichtje schreef ik jij, had moeten zijn hij en ik bedoelde. Ik wow dat Arnout zulke lieve mailtjes aan mij schreef.

Wow without u.

Lieve Marije,

Het was vandaag storm in Nederland. Dat gaat natuurlijk vergezeld met windwaarschuwingen, code oranje en algehele paniek. Ik ben eigenwijs toch naar mijn werk gegaan. Gelukkig werk ik niet in Venlo, want door een omgewaaide boom was er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Venlo. Aangezien bladeren op de rails niet meer als vertragende factor geaccepteerd worden door de Nederlandse burger, worden er nu maar complete bomen als argument aangedragen. Ik vraag mij dan af wat de volgende stap wordt. Waarom sloot de Efteling vandaag eigenlijk het sprookjesbos?

Daarnaast was er het nieuws dat Co Adriaanse, de trainer van FC Twente, vandaag is ontslagen. Gisteren was er nog een brand in het stadion van NEC. Ben ik de enige die hier een verband ziet?

Dit alles gaat uiteraard aan jullie voorbij. Het weer was goed, Dev's treinen rijden altijd, en de nachtelijke bui is hopelijk meegevallen. Ook vandaag is er wat regen, maar dat is voornamelijk vanavond rond etenstijd. En als Dev vanavond niet wil slapen, dan is dat helemaal niet zo erg. Donderdag is een ideale uitslaapdag, tenzij je een Is-het-nou-natter-van-boven-of-van-onder zwemwedstrijd organiseert. Welterusten, en

M

Crazy ass photos, thanks! Looks like you've been busy! You know I can't wait to for our Skype. Grauh!
Give me boy some love from me! Cheers love! :D

Lieve Marije,

Hoe vul jij toch altijd zo ogenschijnlijk eenvoudig je reisblog? Er lijkt bij jullie altijd wel iets te gebeuren wat het blog een feest maakt om te volgen. Dan lijkt het in Nederland maar een saaie boel. Er waren vanochtend geen files, vanmiddag geen files en de visboer was er ook al niet; het lijkt wel alsof Nederland in slaap gesust is door de kerstvakantie. Moet het hoogtepunt van de dag dan komen van een gemeldde maar niet gevonden flitser op de A13, de winst van een potentiele Republikeinse presidentskandidaat op een ander met slechts 8 stemmen verschil of het vinden van een parkeerplek hier in de buurt? Met al deze hektiek snap ik dat je je een kleine week opsluit op een klein Nieuw Zeelands eilandje.
Ik hoop dat je nieuwjaarsduik een groter succes is. Met de regels van alle zwembaden daar heb je mogelijk een leuke stek gevonden om met Devin in het bootje achter je aan de zee in te duiken. Even de spurt erop om te zien of je het nog niet verleerd bent. "Mama golven maken" krijgt dan een extra spannend effect met een grote schaterlach van Devin tot gevolg. Ik kan niet wachten om daarover te lezen.

Monique

He wat saai! Hopenlijk zijn jullie snel weer in bereik ;-). Voor jullie misschien wel net zo rustig.

Monique

Nou arnoud, het is eerlijk gezegd net zo'n feest om jouw verhalen te lezen! Misschien niet zo lang als die van marije, maar minstens net zo grappig om te lezen! Vanuit de goorn mijn complimenten!
Nog twee dagen voor je theoretisch weer online komt toch? Stiekum kijk ik morgen toch alvast weer!

Carla

Nou meid nog een paar dagen en dan lezen we gelukkig weer een nieuwe blog. I miss it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

x

erik

Arnout, ik heb het met je te doen hoor man. Nog een nachtje wakker liggen en dan komt ze weer online.

Lieve Marije,

Gisteren dacht ik nog dat er maar 1 nieuwsfeit het vermelden waard zou zijn vandaag. Ik moet toegeven dat ik het mishad. Nederland is in de ban van de doorbraak. Of eigenlijk het gebrek daaraan. De hele dag heeft het nieuws het over de Tolberter Pettenpolder. Ik had er nog nooit van gehoord, maar Annie M.G. Schmidt had zich dan ook alleen laten inspireren door de flat die er ongetwijfeld in de buurt staat. Die Tolberter Pettenpolder is een dijk in Groningen. En die staat de hele dag al op springen door het hoge water. Met de kaplaarzen aan staan de verslaggevers in 20 cm water naast een dijk waar het water net niet overheen stroomt. Daarnaast ligt een militaire kazerne waar ondergronds materiaal opgeslagen ligt dat van suiker gemaakt moet zijn, want het mag niet nat worden. Zelfs de veerboten naar Vlieland varen de hele dag niet. Misschien kunnen we die dan even inzetten voor al die verslaggevers, want die zijn zo druk bij de Pettenpolder dat ze missen dat er in Friesland wel een dijk doorgebroken is. Wimlex daalt internationaal vast in aanzien als het buitenland dat hoort. Het is zelfs zo erg dat het nieuws over Mubarrak er zeg maar een beetje bij in het niet valt. Als het aan de aanklager ligt hangt zijn leven namelijk aan een zijden draadje. Gelukkig krijg je daar op vakantie niet veel van mee, en dat is maar goed ook. Vrolijke dingen willen we.

En zo is de brug geslagen naar het belangrijkste nieuws van vandaag. Ik vraag mij af hoeveel volgers er hun wekkertje gaan zetten om midden in de nacht de pc op te starten. Of dan in ieder geval voor ze morgenochtend naar hun werk gaan even te kijken of er al een update is. Zolang de veerboten in Nieuw Zeeland wel varen, de zeeziekte pillen doen waarvoor ze ontworpen zijn, er een danig gebrek aan lekke banden is en dat gecompenseerd wordt met een goede wifi verbinding, staat er over een paar uur een nieuwe lap tekst op internet. Ik zit er klaar voor.

Welkom terug.