Bluff
Na een paar dagen Invercargill was het vanochtend tijd om te vertrekken richting Bluff. Het karretje was al grotendeels ingepakt en de tas die ik in invercargill zou laten ook. Zowel onze cabin op Stewart Island als ons motel in Bluff zouden 'self containing' moeten zijn, dus waarom zou ik gaan fietsen met pannen, tent, opblaasbare matrassen en een berg fietskleding meenemen als ik het toch niet ga gebruiken. Zonder dat fietst het een stuk lichter.
Volgens cycling new zealand zou het 22km en vlak zijn. Kan iemand mij helpen herinneren dat ik dat boek weggooi voordat we Bluff verlaten? Er klopt echt niks van de informatie in dat ding. Het was 35km met een heuvel.
Het maakt verder niet uit, maar het is wel anders dan ik verwachtte.
Bluff heeft nogal wat weg van de maasvlakte. Er zit een raffinaarderij en dat ruik je goed. Het is niet helemaal het schattige kustplaatsje wat ik verwachtte.
Bij ons motel aangekomen werden we binnengelaten door iemand die zich voorstelde als de tuinman. De eigenares was boodschappen doen vertelde hij. Het motel zelf heeft qua inrichting vooral veel weg van het huis van mijn oma. Ik heb dan ook constant het idee dat ik bij iemand's oma in huis zit.
Het idee om weer terug te fietsen naar Invercargill is wel heel serieus door mijn hoofd gegaan. Bovenop het feit dat Bluff of dit motel gewoon niet zo heel erg aan mijn verwachtingen voldoen is de wifi hier totaal prut. Het valt steeds uit en doet het pas weer als ik mijn hele computer herstart.
Maargoed, als je iets reserveert dan zit je er aan vast. Daarom hou ik er niet van om dit soort dingen te reserveren.
De fish and chips zaak is hier eigenlijk het enige 'restaurant'. Volgens de eigenares van het motel is het 'quite good'. Dat is de populatie van dit dorp goed aan te zien. Vrijwel iedereen is hier echt tonnetje rond! Vandaag is de fish and chips zaak dicht, en dus hadden wij een probleem. Naar Invercargill rijden om te eten is niet echt een optie. Dan heb ik weer honger als ik terug kom.
Bij hoge uitzondering mocht ik in de keuken van de eigenares koken. Het is hier meer een soort bed & breakfast dan een motel. De mensen die hier wonen verhuren gewoon de slaapkamers van hun huis aan toeristen.
Terwijl ik stond te koken kwam er een kerel met tattoos over zijn armen binnen. Omdat hij niet direct geholpen werd ging hij even op de bank zitten. Hij zal wel gedacht hebben dat het een soort lobby was in plaats van de prive woonkamer van de eigenaar.
De eigenares werd echt bang en heeft 'm trillend weggestuurd. Volgens haar was hij ladderzat en eng. Zou ik ook ladderzat en eng zijn als dat wat op mijn zij staat op mijn armen zou staan?
De eigenares heeft de hele tijd dat ik stond te koken staan mopperen en zeuren over wat ze dan moest doen als hij terug zou komen en ze heeft gelijk maar het 'vol' bord buiten gehangen.
Het voelt hier een beetje alsof we helemaal aan het einde van de wereld zitten. Misschien bestaat Stewart Island helemaal niet en vallen we maandag met de ferry van de platte wereld af. Zou dat zijn waarom er zo belachelijk wordt gereageerd op een tattoo?
Net zoals dat kerst niet erg kersterig voelde, voelt het vandaag niet als oud jaar. Het is zomer, ik ruik geen oliebollen maar raffinaarderij, het wordt niet om half 5 's avonds donker en ik heb nog geen enkel rotje of strijker gehoord.
Toch is het vandaag 31 december en morgen 1 januari, dus het zal wel oud jaar zijn zonder alle cliché's die daarbij horen.
Moeten we nog een terugblik/vooruitblik doen? Dan heb ik ten minste 1 cliche gehad. Heel veel terugkijken wil ik eigenlijk niet. Het was een beetje een raar jaar met een paar flinke dieptepunten. Maar als het echt heel slecht gaat is er 1 ding zeker. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter gaan. En ik kan zeggen: dat gaat het!
Het enge hiervan is dat het ook weer slechter kan gaan, maar dat is dan maar een risico wat we moeten nemen. Want is dit niet wat het leven leuk maakt? Met je ogen dicht in het diepe springen en terwijl je springt denken 'help, ik vind het eng!'
Een heel goed en liefdevol 2012! Ik vond het heel leuk om eens van een aantal lezers te horen. Tot volgend jaar.
X
Hey Marije en Devin, jullie alvast ook gelukkig nieuwjaar en dat het maar veel goedscmag brengen! In elk eval weer veranderingen als Devin naar school gaat! En mijn motto is: zonder winter geniet ik nooit zo van de lente en zomer en zonder dieptepunten kun je dus ook nooit genieten van de hoogtepunten. Een vlak leven is maar saai toch! Haha kun jij vast bevestigen met al die bergen om tegenop te fietsen!
Dikke kus van ons!
Monique en Joeri
Hoi Marije en Devin,
Ik wens jullie ook een heel goed en vooral liefdevol 2012.
Blijf vooral jezelf (ook cliche, sorry), dan gaat dat helemaal lukken. Kus
Hoi, Marije & Devin,
Natuurlijk ben ik één van die 80 lezers, en ik geniet van je ondernemingslust en je vaak humoristiche kijk op jezelf en je omgeving.
Je poezen gaan regelmatig naar buiten, maar deze dagen even niet vanwege het vuurwerk geknal.
Dus namens hen en mezelf een mooi en verrassend 2012 toegewenst!
Wullum
Ook al is het in Verweggistan, ik wens jou en Devin een goed, gezond, veilig en liefdevol jaar toe. En dan vooral dat laatste; dat heb je wel verdiend.
Evengoed wensen we jullie een hele fijne jaarwisseling
toe. Volgend jaar denk je terug aan deze bijzondere jaarwisseling, en vast met een goed gevoel! Alle goeds voor het nieuwe jaar!
Marije en Devin, ik ben een van je trouwe lezers van je (hilarisch) reis blog. Ik wens jullie een nieuw geluksjaar toe.
2012 wordt zeker een veel mooier jaar. Voor jou ook een heel liefdevol jaar. En nog heel veel plezier. Deze oud op nieuw vergeet je zeker niet.
Groetjes Linda en Esmée
Marije en Devin, de beste wensen voor 2012 en geniet nog van de reis.
Ik lees ook elke dag je blog. En geniet van je verhalen. Wat ben jij een stoer wijf en een supermoeder voor Devin!
Een fantastisch nieuw jaar toegewenst en nog veel reisplezie! Geniet ervan, want't is zo voorbij...
Hoi Marije,
Ik lees jouw verhalen niet iedere dag, maar toch wel regelmatig. Het zouden zo colums in een tijdschrift kunnen zijn: leuk, informatief en met humor.
Geniet ervan samen met Devin.
Ik hoor net op de radio dat nieuwjaarsfeesten in Nieuw Zeeland zijn afgelast vanwege het slechte weer.
Nou, dan maar tentjes binnen bouwen.
Ik wens jullie een heel goed, gezond, en liefdevol 2012 en een goede reis verder.
Veel liefs uit Groningen.
Hi Marije
al vast de beste wensen en een sportief 2012!
Hoi Marije,
Vanuit Roggel wensen we jou en Devin een gelukkig en liefdevol 2012, elke dag lezen we jouw blog en genieten van je verhalen. Wat ben jij goed in inproviseren. Geniet nog van de reis in nieuw Zeeland.
Hey meis
Nog een trouwe volger van je prachtige verhalen. Een geweldig 2012 voor jou en de kleine piraat.
Wordt vast heel liefdevol
fijne avond.X
Ik ben dan een van je moeders forum vriendinnen. Ik lees je reis verhaal elke dag en ben vol bewondering hoe je alles beslist enz. Al het best in het nieuwe jaar van mij vanuit Canada.