Marije-Devin.reismee.nl

Dunedin

Groeten uit Dunedin!

Oh yeah we made it! *doet dora the explorer dansje* 'we did it, we did it!' ......ok,niet helemaal totaal zelf.
Vanochtend om iets voor 10 vertrokken uit Waikouaiti. Van de hoteleigenaar kreeg ik twee van die elastiekjes die men vroeger in Nederland als snelbinders op de fiets gebruikte om mijn karretje bij elkaar te houden. Fijn! Dit verkleint de kans dat er iets uit valt wel aanzienlijk. Ook kreeg ik nog 36 keer te horen dat ik echt knettergek ben.
Ja, dat weet ik nou wel.
De weg ging al snel berg opwaards en het was flink ploeteren. Na 3 kwartier maar weer eens gestopt voor een picknick. Wifey had gisteren fruit voor ons gekocht en we slepen sowieso altijd genoeg drinken mee voor 2 dagen (noodvoorziening), dus er viel nog genoeg te picknicken.

Toen we uit Waikouaiti vertrokken was ik nog bang dat het zou gaan regenen vandaag maar inmiddels was de lucht weer strak blauw dus de beenwarmers konden weer uit. Die dingen al fietsend uittrekken gaat mij toch niet echt makkelijk af.

Helaas waren we op een stijl naar boven gaande weg gestopt. Door het gewicht van het karretje en het feit dat je meestal echt op een smal randje fietst is het onmogelijk voor mij om weer op te stappen als ik eenmaal op een berg gestopt ben. (ontzettend slingeren en heel langzaam fietsen) De enige optie was dus lopen (met een verbluffende 2.7km per uur) tot de top van de berg en daar weer opstappen.
De moed zakte mij vast in de schoenen voor mount Cargill waar we later vandaag overheen zouden gaan. Na nog een paar hele zware klimmen waarbij we (wel fietsend) met nauwelijks 5 km/uur naar boven gingen kwamen we in Seacliff. Daar maar even bij een winkeltje langs de weg gestopt voor wat te drinken (want de hele noodvoorziening er doorheen jagen als je langs een winkel komt is verschrikkelijk dom) en een ijsje.
De zon scheen flink fel, dus we zijn maar even in de bushalte gaan zitten om zittend en uit de zon van ons ijsje te kunnen genieten.
Niet lang daarna kwam de bus naar Dunedin er aan en alle andere mensen stapte in de bus.
Dunedin......dat klonk nog wel heel ver weg.....aan de andere kant van Mount Cargill,....waar ik ontzettend tegenop zag......ik twijfelde.
Zal ik vragen of we mee mogen? Vroeg ik aan Dev. Devin keek mij niet begrijpend aan.
'zeg, u heeft niet toevallig genoeg bagageruimte voor al mijn zooi of wel?'
De buschauffeur kwam uit de bus en trok het bagageruim open. Ruimte zat!
Dev, gooi je ijsje in de bosjes, je krijgt straks een nieuwe! We gaan met de bus!
Fiets er in, wielen en trekstang van het karretje af en karretje er in en wij ook in de bus.
Het kostte slechts $6,20 (ongeveer €3,50). Devin was nog gratis en de fiets + karretje ook.
Voor $6,20 werden wij netjes in het centrum van Dunedin afgeleverd.
De bus pakken over dit stuk was echt een van mijn beste beslissingen van de afgelopen paar weken. Je mag hier wel op de highway fietsen maar niet op de motorway (=meerbaans highway met vangrail en middenberm, rondom grote steden)
De weg die we eigenlijk met de fiets hadden moeten pakken bleek een onverhard zandpad te zijn. Na dat zandpad naar de pinguins dan een paar dagen geleden wil ik nooit meer met een fiets met racebandjes op een zandpad zijn.

De camping was nog 2km verderop vanaf de eindhalte van de bus waarvan de eerste 1,7km keihard heuvel op waren.
Echt niet te fietsen zo stijl. Dat werd weer lopen met slechts 2 km per uur terwijl Devin achteraan liep het karretje te duwen. Dat scheelt echt ontzettend, maar dat durf ik op de snelweg vaak niet. Na nog bijna een uur kwamen we in op de camping aan waar we onze hele reservering een dag naar voren mochten verschuiven als we dat wilden.
Het is hier behoorlijk heuvelachtig (de stijltste straat van Nieuw Zeeland is in Dunedin). Op de een of andere manier ga ik echt een huurauto regelen voor zowel Dunedin-Invercargill als de westkust. Dat autoverhuurbedrijf waarbij ik had geinformeerd is natuurlijk niet het enige autoverhuurbedrijf in Dunedin of Nieuw Zeeland. Al moet ik die auto persoonlijk uit Auckland ophalen. Ik ben voorlopig even klaar met over bergen heen fietsen met mijn karretje. We hebben hier weer een behoorlijke internetverbinding, dus vanavond eens even wat regelen (en foto's uploaden)!

X

P.s: ik hoorde dat er vandaag weer 3 aardbevingen hebben plaatsgevonden in Christchurch. We hebben hier geen tv dus ik heb geen idee hoe erg het allemaal is. Wij zijn ok en hebben er niks van gemerkt. Wat voor een impact dit heeft op de rest van onze reis moeten we nog maar even zien.

Jacques

Geweldig gedaan ! En natuurlijk een geweldige hulp wanneer Devin het karretje duwt. Komen er ook nieuwe foto's van de DevCam?

Monique

Whahaha wat hilarisch en goed gedaan!!! Veel plezier in dunedin komende dagen!

Suzan

Het was niet zo'n heftige aardbeving. En dan alleen in Christchurch (5 komma nogwat op de schaal van Richter).
Lekker goed gedaan hoor met de bus. Zo gaatie goed; zo gaatie beter alweer een paar kilometer haha.