Marije-Devin.reismee.nl

Ashburton

Groetjes uit .......uhm waar zijn we ook al weer? Ohja, Ashburton. Vanochtend om half 11 vertrokken uit Rakaia, gewoon om 10 uur vertrekken lijkt ons niet meer te lukken. Devin sliep weer lang door. Hij was 's nachts een paar keer zijn deken (slaapzak) kwijt. Kon ik weer boven uit het stapelbed klimmen om dat ding van de grond te vissen. Devin valt zelf ook nog wel eens uit bed. Hem bovenin een stapelbed laten slapen durf ik dus nog niet. Ik dacht dat het vandaag koud zou worden, maar tijdens het inpakken heb ik mijn legging al weer uit gedaan en mijn jas heb ik niet eens aan gehad. In plaats daarvan hebben we de fles zonnebrandcreme maar weer tevoorschijn gehaald. De weg ging vandaag gewoon rechtdoor, voor de verandering eens met de wind mee en zonder gekke toestanden. Na een uurtje waren we al halverwege. Oeps. Over het algemeen kan je niet voor 2 uur 's middags inchecken op campings. We hebben de bermpicknick maar extra lang gemaakt. Toen we weer een half uurtje onderweg waren vroeg Devin weer of we gingen picmikken. Eigenlijk was de locatie ook meer geschikt dan waar we eerder gezeten hadden en we hadden toch tijd zat, dus we hebben nog maar een keer een half uur gezeten. Nog maar een keer afgestapt en een half uurtje gezeten. Daarna de laatste 15km gefietst en toen waren we er al weer. Onze camping zit vlak achter de vintage railway waar Devin graag naartoe wilde. Alleen is die niet open. De eerst volgende openingsdag is op 4 januari. Daar gaan we dus niet op wachten. Dan zitten we op Stewart Island. Ook het zwembad wat hier in de buurt zit is nog niet open. "tsja, ze hebben wel het water en de chemicaliën er in gedaan dus ze zullen binnenkort wel open gaan" zei de eigenares van de camping. Aan binnenkort hebben we niet zo heel veel. Gisteren beloofde ik Devin dat we zouden gaan zwemmen toen zat er geen water in het campingzwembadje, vandaag zitten we vlak naast een echt openlucht zwembad wat niet open is. Heel veel zwembadengeluk hebben we dus niet. (is dit onze straf voor het exorbitante zwembad tijdens de eerste dagen van onze vakantie? Dan gaan we daar op de terugweg nog een paar dagen naar terug -- heb nog niet geboekt. Even kijken hoe het met de financiën gaat) Op de camping zijn er hier 3 huisjes en verder vooral motorhomes en een paar tenten. De motorhomes zien er uit alsof ze hier langer staan. Bij sommigen zijn hele aanbouwen gebouwd. De gemiddelde campingganger is hier dan ook een beetje een tokkie-type. Toch staan er nog geen auto's met open deuren en de stereo vol open, dus ik ben tevreden. Onze buren zijn mensen die hier net heen zijn verhuisd, maar hun echte huis wordt nog gebouwd. Een huis laten bouwen in de wijde omtrek van Christchurch lijkt vrij lastig te zijn. Alle bouwlieden trekken naar Christchurch om daar aan de wederopbouw te werken en woekerprijzen te vragen voor hun werk. Mijn telefoon denkt dat het morgenochtend gaat regenen. Ik twijfel of ik weer alles in plastic moet pakken. (Als ik het wel doe dan blijft het droog, als ik het niet doe dan gaat het regenen, zo gaan die dingen) En nog een telefoondingetje: iemand is mij zonder nummer steeds aan het bellen tijdens de Nieuw-Zeelandse nacht. De telefoon gaat 1 of 2 keer over. 's nachts heb ik meer tijd nodig om te bedenken wat dat irritante geluid is en wat ik moet doen om te zorgen dat het ophoudt (opnemen). Het begint wel echt storend te worden dus vanaf vandaag gaat mijn telefoon dan ook 's nachts uit. Als je mij wat wil vertellen dan doe je dat maar per mail en als je mij wil horen dan bel je maar als het hier dag is. Ik hoop dat degene die belt zich realiseert dat ik hier vrijwel altijd met Devin samen op één kamer slaap. Je belt dus niet alleen mij wakker maar ook Devin. Je bent niet alleen mij aan het zieken maar ook Devin. Verder heb je vooral jezelf met deze zinloze bezigheid. Ga alsjeblieft wat nuttigs doen. Ik ben vandaag op zich wel redelijk hersteld van gisteren, ik blijf alleen wel een belachelijke hoeveelheid eten. Toen ik na 8 boterhammen met chocopasta dacht "goh, ik heb honger, wat zal ik eens eten" heb ik toch maar weer zo'n eiwitreep naar binnen gewerkt (een beetje overdreven na 35km fietsen, maar het was vooral tegen de honger.) Vanavond lekker verse tuinbonen gegeten (nog meer eiwit!), en verder heel veel fruit voor het herstel. Morgen staat er weer 60km naar Geraldine op het programma, tenzij het regent, dan zien we wel even. X