Culverden
Groeten uit Culverden.
Slechts 40 km van Hanmer Springs en daarmee prima aan te fietsen in een halve ochtend. De volgende stad ligt hier 44 km vandaan, dus dat is weer een mooi stukje voor morgen. Het moet allemaal niet te intensief worden. Anders zou ik nog moe worden enzo.
Gisteravond toch maar eens een nieuwe binnenband in mijn fiets gedaan. De fiets iedere halve dag moeten oppompen is ook niks. Door het fiets fixen eigenlijk geen tijd gehad om nog in te pakken, dus dat moest allemaal vanochtend.
Om half 11 zaten we pas op de fiets. Oeps.
Gelukkig is Culverden maar 40 km van Hanmer vandaan. Volgens the lonely planet cycling New Zealand zou het vandaag een nagenoeg vlakke route worden. Naar er zaten toch twee behoorlijke stukken klimmen in. Dat viel even tegen. Als ze dit vlak vinden, wat moet een echte klim dan wel niet zijn?
Verder hebben we vandaag de bergwind vrijwel de hele tijd tegen gehad. Beetje jammer.
Rond 1 uur kwamen we Culverden binnen. Bij het motel gevraagd om een plekje. Dat hadden ze niet, want alle wegwerkers slapen daar. Er werd inderdaad aan de weg gewerkt vlak voor Culverden. Een ander motel is er niet en de eerst volgende stad was 44 km verderop. Er was wel een camping. We moesten maar doorfietsen naar het tankstation en het daar vragen.
We kwamen eerst langa een schooltje wat tevens dienst deed als bibliotheek en iSite. Daar zeiden ze inderdaad dat de camping bij het tankstation rechtsaf was.
Er was net een kleuterklas boeken aan het lenen en Dev was groter dan sommige kleuters. Vanaf welke leeftijd zouden de kinderen hier naar school gaan?
Op de camping was echt helemaal niks en niemand. Het gebouwtje met douche en keuken was dicht, er stond geen enkele tent of caravan en er was gewoon echt helemaal niks. Alleen een heel mooi leeg campeerveld.
Nog 44 km doorfietsen is geen optie. Er zit een behoorlijke klim in, daar ga ik vandaag niet aan beginnen. Dus toch de tent maar opgezet. Mijn tent van 25 euro van de bristol staat er prachtig bij. Jarenlang festivalervaring heeft toch nog wat goeds opgeleverd. We zien morgen wel hoe het gaat met de tent weer inpakken. Op festivals liet ik de tent meestal achter. Dat is nu natuurlijk niet de bedoeling al is het een el cheapo tent.
Luchtbedden opgeblazen en de slaapzakken er op gegooid. We kunnen in ieder geval slapen vannacht. Uiteindelijk maar even naar het tankstation gegaan om wat te drinken te halen. We hebben wel water maar het is natuurlijk niet zo handig om de hele voorraad aan 'noodwater' op te drinken als je op 100m van een tankstation zit.
Blijkbaar moest je je ook bij het tankstation melden om te camperen.
'dus eenmaal een camper?' vroeg de tankstationbeheerder.
Nee, een tent.
'en wat is het kenteken van je auto?'
Die heb ik niet.
'juist ja, dus het gaat om jullie twee en verder hoeveel mensen?'
Geen
Volgens mij geloofde hij het nietmaar dat geeft niet. We slapen hier voor 10 dollar dus dat compenseert weer voor een van die keren dat we schandalig veel geld hebben uitgegeven.
We kregen ook de sleutel van het campinggebouw wat hier staat.
Daarna maar even naar de supermarkt gegaan en wat te eten gekocht. Ook eindelijk maar eens geinvesteerd in een pan. Helaas doet de stroom het hier niet, de sleutels due ik kreeg doen het niet op wat waarschijnlijk de meterkast is, dus ik kan alsnog niet koken. We zitten hier vlak naast een takeaway, dus het is nog niet het moment om Devin de kunst van het creatief bbqen bij te brengen. (ik kan op alles bbqen en heb wel eens een metalen brievenbus en eens een winkelkarretje als gril gebruikt)
Het wordt hier vannacht wel heel erg donker, dus misschien eindelijk eens een kans om de sterrenhemel vanaf het zuiderlijk halfrond te bekijken.
We zijn hier wel echt de enigen op de camping, dus mogelijk krijgen sommigen van jullie nu een lichte rolberoerte. Maar verder is het allemaal niet zo avontuurlijk hoor. Er waren hier op een veldje naast ons campeerveld net kinderen aan het paardrijden en het campinggebouw waar we nu zitten wordt op maandag en vrijdag door de scouting gebruikt.
Straks koud douchen, take away halen (hopelijk hebben ze iets wat niet gefrituurd is) en dit geklets versturen vanaf een inbelverbinding van mijn telefoon. Vanavond geen gemail met wie dan ook, heb niet genoeg batterij of inbelgeld.
Edit: vlak voordat we take away wilden gaan halen toch de main power switch gevonden. Net warm gedoucht, gekookt in mijn nieuwe pan en de laptop gaat zo aan de oplader. Wat een luxe.
Ik meld mij morgenochtend (jullie vanavond) nog wel even om te laten weten dat we nog leven en weer gaan fietsen naar het volgende gehucht.
X
Koud douchen, kom op Marije, was een mooie openwatertraining geweest....
Gr.
P
Ik hoop dat jullie hebben kunnen genieten van de sterrenhemel en daarna lekker geslapen :-)
Hoe vond Devin zijn echte allereerste kampeer-nacht-ervaring?