Marije-Devin.reismee.nl

Auckland Zoo en de plannen voor de komende paar dagen

Vandaag stond er nog 1 dagje relaxen op het programma voordat we morgen weer van alles moeten. Je kan het je haast niet voorstellen maar ook op vakantie hebben we allerlei verplichtingen. Gelukkig wel grotendeels zelf opgelegd.

Vandaag ging de reis naar de dierentuin van Auckland. Devin zeurt er al dagen om. Eerst 's ochtends rustig aangerommeld en rond 11 uur richting dierentuin vertrokken.
Devin was erg teleurgesteld dat hij weer in een stoeltje op de achterbank moest, maar uiteindelijk wist hij mij ook vanaf de achterbank van zinloos rij-advies te voorzien. 'rijden mama, hij is groen!' terwijl het gewoon rood is. En 'rondjes draaien met het stuur mama!' terwijl we in de file staan.
Toen we eindelijk uit de file en bij de dierentuin waren was hij in slaap gevallen, maar toen ik over olifanten begon werd hij gelukkig wel weer snel wakker.
Devin rende de hele dierentuin door, die gelukkig een stuk kleiner is dan blijdorp, dus prima aan te lopen met kleine beentjes. Ik heb geen buggy bij mij voor Devin. Daar heb ik de afgelopen weken al best vaak spijt van gehad. Ik was bang dat de dierentuin 1 grote 'mama tillen!!' sessie zou worden. Gelukkig viel dat ontzettend mee
Na een uur of 3 hadden we alles wel gezien. Devin heeft besloten dat hij later olifantenverzorger wil worden. Dan weten jullie dat al vast.

Inmiddels zijn we weer terug op de camping.
Volgens mij trekken ze hier ieder weekend een nieuw blik tokkie-achtig volk open. Onze buurvrouw waarvan de dochter vindt dat real mommies fat zijn is er nog steeds. (ik pas in de breedte inderdaad 3 keer in haar mommy)
Aan de andere kant staan nu 2 getunede bakken met crossfietsjes achterin. Ik hoop dat het vannacht nog een beetje van slapen komt.

Morgen brengen we Sunny terug naar het verhuurbedrijf en daarna verkassen we naar een hostel in het centrum. Maandagochtend vroeg pakken we de trein naar Wellington. Met de fiets kunnen we vanaf hier niet over de brug naar het centrum fietsen, maar moeten we met de pont. Die vaart nog niet zo vroeg. Vandaar dat we alvast naar het centrum gaan.

Nu nog even de laatste vakantie-was voorlopig en dan de schifting tussen wat hier blijft en wat mee gaat naar het zuidereiland nog een keer doorlopen. Best raar om een groot deel van je persoonlijke zooi in ieder geval 2 maanden in een hok te zetten. Voor het zelfde geld gooien ze het weg. Dat zou vervelend zijn maar zo veel emotionele waarde zit er nou ook weer niet aan onderbroeken en sokken.

Net voor de laatste keer in de gezamelijke keuken hier gekookt. Ik vind het eigenlijk wel erg leuk om te zien hoe andere mensen met elkaar omgaan en hoe ze koken. Er zijn stellen die thuis overduidelijk niet samen koken maar dat hier op vakantie wel 'gezellig' doen. 9 van de 10 keer zijn het de gemoederen die overkoken.
Verder zijn er mensen waarvan het lijkt alsof ze net onder een steen vandaan komen en nog nooit een pan van dichtbij hebben gezien. Ik heb zojuist een vrouw voorgesneden sla zien bakken, terwijl ze ondertussen tegen haar kids stond te snauwen dat ze vooral stil moesten zitten en zichzelf moesten gedragen. Need i say more?
Ok, mijn kind drentelt op zijn blote voeten in zijn luier over de camping omdat zijn favoriete broek in de was zit, hij geen ander aan wil en hij weigert zindelijk te zijn. Ook mijn wereld is niet perfect.

X

Suzan

Haha, het stenen tijdperk is nog niet zo lang geleden hihi.
En Devin zal heus wel zindelijk zijn voor zijn 18de hoor; wees gerust.
Veel plezier weer en een goede reis verder.

Nadia

Heerlijk, heb weer genoten van je schrijfstijl, dat.verhaal.van die "fat.mommy" en zo n moeder die voorgesneden sla bakt. Dan denk je inderdaad.... zal er allemaal knutselig uit zien met die stelletjes.