Marije-Devin.reismee.nl

Alweer in Auckland

Rotorua was mooi, maar de zwavellucht die daar hing behoorlijk goor.

's middags nog even gezwommen in lake Rotorua terwijl Devin op het strand speelde. Het meer zelf is helemaal niet warm, wat ik wel een beetje verwachtte want een paar meter van het strand zitten bubbelde thermale modderpoelen. De bodem van het meer voelt wel warm aan je voeten. Heel vreemd dat het meer zelf dan niet verder opwarmt. Ook hier een heel lang ondiep gedeelte, of zou het hele meer maar een meter diep zijn? Omdat ik Devin op het strand had zitten ben ik niet verder dan zo'n 300m uit de kant gegaan. Daar kwam het water net boven mijn knieen en kon ik dus net zwemmen zonder met mijn handen over de bodem te gaan. Hier geen bovenbeen of andere lichaamsdelen gezien. Wel 2 zwarte zwanen. Mooi!

Devin speelde met zijn treintjes en zijn spoor en zijn schep op het strand. Hij vind het leuk zijn spullen te begraven hoewel hij op die manier heel snel geen speelgoed meer overheeft. Hij verliest dagelijks 1 of meerdere speelgoedjes. We moesten 's avonds zelfs nog een keer terug naar het strand omdat Devin weer eens een stuk spoor miste. Gelukkig nog gevonden ook.

Na het zwemmen was het tijd om te eten. De thermale stoomoven had zijn werk gedaan. Toen ik de pan even op een deksel van de stoomoven zette nadat ik hem onder een andere deksel vandaan had gehaald gleed hij zo op z'n kant terug de stoomoven in. Kut! De helft van het eten zat los in de stoomoven! Geen idee hoe ik dat moet schoonmaken. Dat ding is hartstikke heet en je kan hem niet even uit zetten.

Inmiddels zijn we weer terug in Auckland na een rit van 250 km door de heuvels. Voor het eerst deze vakantie zijn we voor de uiterlijke uitchecktijd vertrokken. We moesten uiterlijk om 10 uur uitchecken en zaten om 9 uur al in sunny. We leren het nog wel eens. Sunny rijdt trouwens extreem zuinig (en heeft een microtankje). Als ik nog een paar euro over heb wanneer we weer in Nederland zijn koop ik een eigen Sunny.
Eerder ook overwogen maar hij komt niet zo goed uit de crashtest. Niet in de prak rijden dus.

Vandaag de bureaucratische papierhandel afgehandeld om mijn fiets op te kunnen halen. Het viel allemaal wel mee.
Ik had het adres van het douanekantoor niet helemaal goed opgeschreven dus we stonden eerst bij een chinees reisbureau binnen waar men niet zo goed engels sprak. Gelukkig stond het juiste adres op de douanepapieren.

Devin voelde zich zo thuis bij het douanekantoor dat hij zijn schoenen uit deed en midden in het douanekantoor met zijn helikopter ging spelen.

Ik vraag mij af wanneer mijn fiets uit de zeecontainer komt en opgehaald kan worden. (al wel over gemaild, nog geen antwoord op gehad).

Sunny moet eindelijk morgen terug, maar ik wil mij zooi eigenlijk allemaal in de sunny proppen, naar de camping rijden en het daar rustig uitzoeken. Ik denk dat ik maar ga proberen of we Sunny niet tot maandag mogen houden. Weet iemand of je huurauto's schoon terug moet geven? Er ligt een half strand op de achterbank en ik heb hier eigenlijk geen stofzuiger om dat weg te regelen. Als ik een stofzuiger wil lenen moet ik er vast voor betalen. Heb ook al weer pannen gehuurd en douchemuntjes gekocht.

Die kerel achter de receptie is een rare vogel. Toen ik de vorige keer pannen aan het huren was vroeg hij of ik op een baantje aan het solliciteren was.
Nee, ik ben op pannen aan het solliciteren.
Nu vroeg hij weer of ik al een baantje had gevonden.
Ik zoek geen baan. Ik heb vakantie en ik heb een baan als ik terug kom.

X

Chantal

Hallo Marije en Devin,

Wat leuk om jullie avonturen te lezen. Zo te lezen vermaakt Devin zich goed. Hopelijk heeft hij bij terugkomst nog wel zin in de dagelijkse Nijntjesleur haha.
Het is in ieder geval een stuk minder spannend bij ons.

Even een vraagje, wij vinden jouw stukjes zo leuk om te lezen dat we het ontzettend leuk zouden vinden om iets van jouw in het Steigerkrantje te plaasten. Zou je dat leuk vinden en voor ons willen doen? Ik wil best iets kopieren van hier, maar misschien schrijf je liever iets anders over jullie avonturen? Je kan mij ook mailen op [email protected].

Heel veel plezier nog!!

Groetjes van alle kids en juffen van Nijntje en Kapoentje.

Suzan

Ik was ook altijd erg alert als ik met Devin in de speeltuin was, want hij blijkt het een sport te vinden om zijn treintjes ergens onder het zand te verstoppen en ze een tijd later pas te gaan zoeken (of kwijt te zijn inderdaad).
Veel plezier weer. Met liefs en knuffels

Steef

Je moet een huurauto weer schoon terugbrengen hoor. Anders kost het misschien schoonmaakkosten. Beetje uit het zicht de rommel en een borsteltje voor kruimels...