Whangarei
11 nov. 2011
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
Vannacht heeft Devin ruim 13 uur geslapen en ik ruim 8! Blijkbaar hadden we het nodig. En in aparte kamers slapen doet ons goed. Toen de wekker ging wilde ik het liefst nog verder slapen, maar er moest uitgecheckt worden..
Toen ik devin melk wilde inschenken zaten er klonten in. Gatver! Het rook niet zuur en Dev wilde het drinken dus toch maar toegelaten. Wel gelijk de rest van het pak weggegooid. Ook in de appelsap dreven dingetjes. Wat was dit nou weer? De kaas bleek ook steenkoud en de yoghurt had meer weg van yoghurtijs. De melk was dus niet bedorven maar bevroren. Oeps, voor niks weggegooid.
Na het ontbijt snel de boel weer bij elkaar gezocht en in de sunny gepropt. Dat kost iedere keer toch weer ruim een uur. Irritant!
Daarna nog een hele tijd in de speeltuin van de camping gespeeld en daar fruit gegeten: sommige goede gewoontes moeten ook aan de andere kant van de wereld behouden blijven.
Pas rond 1 uur gaan rijden. Het bleek wel 120 km rijden te zijn. Over de heuvels is dat ruim 2 uur.
De snelweg is inmiddels een 2-baans weg met af en toe een passinglane. Iedereen is hier ontzettend beleefd in het verkeer. Wie er nou precies voorrang heeft wanneer is mij nog steeds niet duidelijk, maar aan beleefdheidstoestanden en elkaar aankijken om te bepalen wie er eerst mag doe ik niet. Als zij niet gaan dan ga ik.
Als er hier een bord met 50 staat gaat iedereen ook daadwerkelijk braaf 50 rijden. Ik heb nog gekeken waar de flitser was, maar die was er niet. Vandaag ook de 1e 3 fietsers langs de snelweg gezien. Alledrie zonder kind en zonder karretje, maar het mag dus in ieder geval en wordt gedaan.
Navman (het navigatiesysteem) heeft zijn eerste grote blunder begaan. Hij wilde ons dwars door iemands achtertuin sturen. Die mensen stonden wel even heel vreemd te kijken toen wij met de sunny in hun achtertuin stonden. Uiteindelijk toch ons stekkie voor vandaag gevonden. We leveren nog wat in aan luxe. Waar we tot nu toe een keukentje in de kamer hadden is er nu een keuken in een ander gebouw, evenals toilet en douche (in weer een ander gebouw).
Devin slaapt vandaag in een 1persoons stapelbed en ik in een 2 persoonsbed.
Voor de douche moeten we betalen met 50ct munten, maar het is in ieder geval wel schoon en verlicht.
Nadat we de boodschappen die we onderweg gekocht hadden in de gemeenschappelijke koelkast hadden gegooid en de belangrijkste spullen in onze kamer zijn we gelijk naar het strand gegaan. Mijn voet bloedt niet meer dus ik heb weer heerlijk in zee gezwommen. Baantjes van 100m rond een boei en weer terug. Het prikt wel aan mijn voet maar daar moet ik dan maar mee leven.
Devin wilde een kuil graven, maar het strand zit hier vol met stenen dus dat ging niet zo goed. Hij heeft een mooi treinspoor gemaakt.
Daarna wilde hij dat ik met de schep allerlei cijfers in het zand tekende, zodat hij ze als treinspoor kon gebruiken. Zo leert hij ook mooi de vormen van de cijfers. (we kunnen best volgend jaar nog een keer gaan, dan geef ik Devin wel verder thuisonderwijs op het strand)
Nu nog even relaxen op de hotelkamer en straks flink met aftersuncreme aan de smeer. Vandaag toch ietsje roze gekleurd. Mijzelf helemaal niet ingesmeerd en Devin wat aan de late kant.
X
11 nov. 2011, 08:49
Wat heerlijk om je stukjes te lezen.
Ik schreef eens in de maand toen we enkele jaren geleden in Verweggistan zaten, maar dit bijna dagelijks bijlezen vind ik erg fijn. Bedankt en veel plezier.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}